Jdi na obsah Jdi na menu
 


životopis

Povolání: Zpěvák
Věk: 24
Datum narození: 12.3.1987
Místo narození: Košice, Československo
Znamení: Ryby

Životopis

Lukáš Adamec spatřil světlo světa 12. března 1987 v Košicích. Odmala se Luky (jak ho všichni přátelé nazývají) věnuje hudbě. První kontakt s muzikou měl prostřednictvím rodičů, oba hrají na kytaru a rádi zpívají. Jako malý chlapec dostal úkol vybrat si jeden sport a jeden hudební nastroj ... Hledání netrvalo dlouho, Luky očarovaly tóny klavíru. Následovalo tedy 11 leté studium klavíru a později i hry na keyboard.

Součástí jeho života, kromě hudby, se stalo i vodní pólo. Se svým týmem se stal několikanásobný mistr Slovenska a později reprezentantem Slovenska.
Luky miluje společenský život, krásné dívky a vždycky rád trávil čas se svými přáteli v přírodě, na chatách a v neposlední řadě na koncertech, kde velmi rád a dost nahlas zpíval.
Zlom v Lukášově životě nastal v okamžiku, kdy dovršil 21 let. Parádní základ získaný na koncertech přátelé ocenili a doporučili jej dvěma skvělým muzikantům Petrovi Malinovského (kytara) a Kamilovi Sinicynovi (bicí), kteří v té době řešili seskupení kapely. Luky se stal v pořadí 8. zpěvák, který byl pro budoucí formaci zkoušen.
Úsměv na tváři Luky vykouzlil ne jen dvěma budoucím spoluhráčům, ale i spoustě dalších lidí zainteresovaných do tohoto hudebního projektu. Neskutečná radost a euforie, že se našel ten správný týpek, s tím správným hlasem posunula kapelu do reálnějších sfér a vzniklo siempre (vždy, stále) Cassovia sound system - jak zvuk města Košice, kde hlasem je právě Luky Adamec.
Začalo se naplno tvořit, i když většina nápadů hudby a textu je z dílny kytaristy Petra Malinovského, ani Luky nezahálel a iniciativně se zhostil především role textaře (song Dívka) Následovala šňůra koncertů po celém Slovensku. Siempre za rok a půl odehrála po Slovensku klubech a festivalech více než 80 koncertů, mnoha lidem se siempre styl zalíbil a vyžádaly si nahrávku. Luky se tedy dostal do nahrávacího studia ve kterém za pár týdnů vzniklo CD s názvem siempre. Luky tak získal svou prvotinu, kterou mu s radostí pokřtil Alexander Bárta a Igor Timko.
Vzniká família, komunita lidí po celém Slovensku, která miluje siempre hudební styl, Luášův hlas a energii, kterou na každém koncertě dává.
Lukášovi zkušenosti nabírají na obrátkách a rozhodnutí ukázat se v TV padlo na letošní Česko-Slovenskou SuperStar 2011.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

aneta herinkova

(aneta herinkova, 20. 1. 2012 12:51)

ahoj Lukáši toje skvělí že si hvězda.Protože si nej. spěvák.Ahoj aneta herinkova

ohhhh

(jan , 13. 6. 2011 14:55)

pěknýýýý

Re: ohhhh

(nereknu heec, 13. 6. 2011 15:04)

děkuji ti :)